söndag 30 december 2012

Slapparhelg och häftig jakt

Igår var det en så´n där regning, tråkig dag, så då for jag och mannen till Lidköping. Trots att den inte ligger så värst många mil från oss, blir det ytterst sällan som man far dit, men igår så.....¨
Lite shopping coh givetvis en fika, den här gången på "Söderströms Conditori".   http://www.soderstromsconditori.se       Hade tänkt vi skulle ha kaffe och en bakelse, men när jag såg dessa härliga räksmörgåsar, ja då var inte valet svårt. Jag kan lova att det smakade bra! Var mätt ända till kvällen, innan det blev dags för nästa måltid!
Idag hade vi så fint väder, solen sken och det var några plusgrader, så varför inte ta med oss lilleman till skogen för att åtminstone låta honom springa lite grann, även om det inte skulle bli någon jakt. Men ack, vad vi bedrog oss!
Tyvärr hade det inte töat lika mycket där som här, så Hampus hade riktigt svårt att ta sig upp. Vi tyckte synd om honom, så vi tänkte att strunta i det hela och åka hem.....men han fortsatte oförtrutet vidare i snön och kom in i skogen där det var betydligt mindre med snö. Jag tänkte att det var lika bra att koppla honom och fara hemåt, men rätt som det var så "rev han i" och började driva så det stod härliga till! Det var precis som förr i tiden, innan han blev sjuk! Ja, jisses, vad spännande det var! Jag såg drevdjuret, men kom inte i håll, och ett innehållet skott är ju ett aldrig ångrat skott, så....
...husse fanns ju lite längre bort ifall han kunde komma inom håll...
Det blev inget med oss hem, men lille killen skötte sig med den äran!    Drev i knappt 45 minuter, det är inte illa av en 13 1/2-årig "gentleman"!!! ...och spännande var det att höra ett så fint drev! Husse såg hur han om exakt rätt på rådjurslöpan....härligt!
När man varit så otroligt duktig, så smakade det bra med prinskorv efteråt... 


7 kommentarer:

 1. Vi önskar ett riktigt gott 2013 och tackar för året som gått! Kram från oss

  SvaraRadera
 2. Ja, lilla Isabell gör mig varm i hela kroppen - det är ju första barnbarnet som mormor, men jag är ju farmor till 5 andra underbara barn.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt 2013!
  Varm kram

  SvaraRadera
 3. HEJ!
  Så trevlgt att du tittade in till mig :)
  Alltid lika roligt med nya bloggvänner!
  Jag har läst lite här hos dig nu och blev glatt överraskad, så mycket vi har gemensamt :)
  Våra hundar används oxå till jakt men det skriver jag inte om, jakten är makens liv ...hihi.... vi har ju haft hundar i 39 år och de är
  familjemedlemmar i allra högsts grad, och hela familjens gosedjur.
  Såg att er tax fick julklappar, precis som våra...man blir lite nojjig ;)
  Såg oxå att du lagt till dig som följare, jag kommer också följa dig nu....jättekul!
  Önskar dig ett Gott Slut o Ett Gott Nytt År
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 4. Hej vännen. Vilka sötta kort på hampus. Hoppas att ni har det bra och att julen varit skön och att nyår blir en bra kväll. Hoppas att vi ses snart. Kram kram.
  Gott nytt år på dig....

  SvaraRadera
 5. Åh så duktig han är "gamle herr´n"... och rådjuret hade ju tur :)
  Och du... den där räkmackan, den såg god ut den!
  Önskar dig en trevlig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År
  Kram

  SvaraRadera
 6. Halloj! Va kul med Hampus....inte dåligt för en sådan gammal herreman...ja så länge han orkar så....
  Nu ser man gräsmattan här o där i trädgården och på fälten sticker det upp gräs o plöjd jord. Skall åka en sväng till jaktmarkerna som är ca 25 min från oss åt vardera hållet. Var lite mer snö där. Kan släppa här hemma på grannens jaktmark men vi har ju så mycket gris här o jag är lite rädd för hundarna. Vet ju inte hur de beter sig om de möter en gris, fly eller fäkta???
  Det kan nog bli drevprov nu. Kronobergs län i södra delen har ju ingen snö nästan....Vore kul om Ayla fick 2 ettor till så hon blir jaktchamp denna säsongen.
  Väntar på Tyra ska löpa, då skall vi till Åbo och träffa Otto som skall bli pappa till valparna. Kolla hemsidan som jag nu håller på att bygga upp www.lindsjo-taxar.se
  Ha ett Gott Nytt År!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Försökte skriva på din fina hemsida men den godkände ej min e-adress så här kommer en kopia på texten jag skrev.
   Men vilken härlig sida. Den här kan man gladeligen visa och rekommendera :-)
   Ha ett underbart 2013 och lycka till med allt.
   /Carina

   Radera

Tack för att Du skriver en liten rad
Då blir jag så väldigt glad