Hund

Den 1 juni anno 2013, hämtade vi hem ett energiknippe till valp, född strax utanför Årjäng, i Värmland. Moder är blandras tax, drever och lite basset, fader är tax, drever och lite smålandsstövare, och sådan här är jag:


Världens busfrö enligt matte, men samtidigt världens snällaste, fast busig då förstås...

ÄNGLA-HUND


Det här är vår älskade lilla hund, vars moder var av rasen finnstövare och fadern strävhårig tax. Född utanför Sunne i Värmland.
Man kunde ju undra vad det skulle bli av den kombinationen, men jag kan lova att det har blivit världens go´aste hund, både som familjehund men även som jakthund.
Storlek: ungefär som en drever. Jagar helst rådjur och hare, men även annat kan stå på "menyn". En enda gång har vi varit med om att han drev älg, men det lyckades vi stävja. Han är ju en drivande hund, inte en ställande älghund. Tänk, han kunde ju ha blivit ihjälsparkad!

Som synes så har han både stövarutseende och det strävhåriga tax-utssendet, beroende på trimning. Vilken kille, alltså!

Nu är han 13 1/2 år, han har sitt hjärtproblem som han medicinerar för, och  han har varit riktigt rejält sjuk vid ett par tillfällen, men har repat sig, mot alla odds! Det är vi glada och tacksamma för!
Mattes underbara lilla älskling!


Nu jagar du i din himmel  

5 kommentarer:

 1. Lite vit om nosen, men så söt, så söt!!! <3

  Kramar från "Mattester"

  SvaraRadera
 2. Åh vad söt han är! Påminner om vår första hund, strävhåriga taxen Brasse som blev hela 18 år!! så han har det i generna.....

  SvaraRadera
 3. Så fint och kärleksfullt du skriver Carina.
  Jättefina bilder på fina hundar. Vi har haft hundar i 40 år nu..det är många underbara hundar som man älskat som sina barn genom åren...ett hundliv är alldeles för kort.
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 4. Glömde flika in att Kasper har tur som kommit till ett sån kärleksfullt hem .....lycka till med Kasper! :)

  SvaraRadera

Tack för att Du skriver en liten rad
Då blir jag så väldigt glad