onsdag 14 november 2012

Lite ledigt

Så har jag tagit ut lite semesterdagar såhär på höstkanten. Känns VÄÄÄLDIGT bra!!
Nu har det ju börjat att mörkna så tidigt på eftermiddagarna, så det är verkligen ljus, ljus och åter ljus som behövs nu. Inte svårt att gilla det. Köpte mig dessutom några cyklamen att ha i köksfönstret. Blir glad av både färg och form. Dessutom lyser de upp lite extra nu innan adventstiden kommer med allt sitt vita.
Var på syföreningsauktion i lördags. Inhandlade förstås, som vanligt, en massa alster. Fast i år blev det mest av den ätbara sorten :)  Ropade in både bullar, flera sorters kakor, knäck, torkade äpplen, you name it! Och givetvis den traditionella lingonkransen att hänga på ytterdörren. Den har redan kommit upp!
Sedan var det ju lite lotterier, och kan man tänka sig, jag vann! Det var på blomlotter och då fick man välja vilken blomma man önskade. Det blev den här härliga höstglöden, exakt på pricken samma färg som på de båda cyklamen jag köpt tidigare i veckan. Kändes lite kul.

Kanske ska visa färgen på cyklamen också....det andra var ju bara mysfoton :)

När det mörknar såhär tidigt, så måste ju även de små fyrbenta vännerna få komma in tidigt. Ja, den stora killen är ju alltid inomhus, men lillkillen är ute och arbetar :) Han är duktig så vi har inte alls mycket möss här, trots att vi bor på landet. De båda killarna gillar varandra, och äter här från samma fat, men....

...den store tycker nog att lillkillen tar lite för mycket plats, så han skyndar sig att äta fort, fort :)    Lillkillen begriper väl detta och ger så smånigom upp. Lika så gott att bara titta på.
Blev förresten lite inspirerad när jag läste inlägget från ´Trädgårdsflow´ tradgardsflow.blogspot.com  . Hade faktiskt glömt av att köpa lökar att sätta i glas i år, det som jag gör varenda år!!! Får nog bli lite senare, kanske, är inte säker på att jag hinner med det. Jag och några goda vänner gör en långweek-end. Vilken tur att sambon är kvar hemma med småkillarna och vaktar huset och träden för tjuvar och banditer....älgar och rådjur, alltså :)

HA NU SUPERDUPER GO´ HELG PÅ ER DÄRUTE I CYBERRYMDEN!!!

2 kommentarer:

 1. Vilka fina cyklamen. Och grattis till vinsten. Det var inte illa. Jag vinner aaaaldrig. Men det kanske beror på att jag inte spelar eller köper lotter...

  Ha en trevlig helg!
  Tamara

  SvaraRadera
 2. Vackra blommor! Lyckliga jag som får se dom IRL (plus massvis med bilder från englandsresan...;)) till helgen!!!

  Kram, Lilla Syz

  SvaraRadera

Tack för att Du skriver en liten rad
Då blir jag så väldigt glad