söndag 1 juli 2012

Bakis

Idag har det regnat mest hela dagen, så vad passar då bättre än att ställa sig och baka? Det blev ett par sorters matbröd, ett par mjuka kakor, mazariner och bullar. Får faktiskt lov att säga att jag känner mig ganska duktig. Bakning är nämligen inte riktigt min melodi, men ibland är det gott att ta fram något hembakt ur frysen :) Är det månne det som kallas för "bakis"? *Asgarv*
Kvällen blev inte fullt så regning, det var till och med så att vi hann passa på att äta lite mat utomhus mellan regnskurarna :)
Dessutom fick vi besök i trädgården. En sådan här har jag aldrig tidigare sett i verkliga livet, endast på bild. Tänk, ändå, vad det är spännande att bo härute på landet. Man har inte en aning om vad som kommer att dyka upp eller vad som kommer att ske.
sv.wikipedia.org/wiki/VinbergssnäckaMåste bara få berätta något annat dråpligt som hände nu i helgen. Vi hade varit borta på fest. Det regnade kraftigt men ingen blåst. När vi skulle åka hem, så började man nästan undra om vi åkt fel, för vi hittade ingen väg ut.....inte så konstigt, när ett stort körsbärsträd hade blåst ner. Det var bara att ta sig tillbaka till värdparet och berätta vad som hänt. Vilken tur att mannen där hade motorsåg så han kunde "bana väg" för oss.....mitt i allt regnande....


Snart ska jag väl förhoppningsvis kunna ta mig ut och fota lite i min lilla trädgård. Det är knappt och rätt att man hinner ut mellan regnskurarna, och den lilla stund som solen är framme och värmer med sina strålar, så vill man ju, iallafall jag, även bara sitta ner och njuta. Dessutom har jag allt försökt att hinna med lite rensning av en rätt lång rabatt. Har ju inte vågat mig på den tidigare, då jag inte visste om det var ogräs eller blommor som dök upp. Nu har jag försökt att få lite struktur på den, och den kommer att förändras litegrann, allteftersom tiden lider. Försöker göra det enkelt för mig och ändå vackert, i mitt tycke :) Ska som sagt var försöka ut och fota lite mellan regnskurarna, eller, månne solen kommer skina någon dag?!

1 kommentar:

  1. Ha ha, ja det går väl an att vara bakis om det är på DET viset! :))

    Spännande biltur, med omgivningen ända inne i bilen... ?!? Tur att det inte föll när ni passerade! :O

    Ser fram emot att få smaka på mazarinerna! ;)

    KRAM, älskade syster!!!

    SvaraRadera

Tack för att Du skriver en liten rad
Då blir jag så väldigt glad