torsdag 16 januari 2014

Nu, äntligen!

Nu, äntligen, kom snön!

Så efterlängtad av mig (men inte av herr´n, som tycker det är tungt med snöskottningen)

Tyvärr såg jag till att bli sjuk, men inget ont som inte har något gott med sig :)

Jag kunde ju sitta vid köksbordet och titta ut genom fönstret på alla fåglar som flockades vid fågelmatbordet....

Riktigt trevligt med besök av bl a hackspett...


Jag trodde i min enfald att småfåglar var rädda för alla större fåglar, men det verkade nästan som att de tyckte att hackspetten var deras "body-guard"

Blev lite extra glad, när jag såg att jag även hade besök av en stenknäck....

och givetvis inte att förglömma, domherrarna, just här är det väl bara domfru, hihi...
....Det är väl inte världens bästa bilder precis, men jag hoppas ni förstår glädjen av att kunna sitta och titta ut genom fönstret på de små liven. Idag hade jag dessutom besök av inte mindre än 17 steglitser på en gång!!! Tyvärr hade jag inte kameran framme just då (alla de andra bilderna tog jag igår).....

I brist på annat, så lekte jag lite med olika exponeringar......

Den här bilden har jag inte manipulerat med i något fotoprogram (i och för sig så har jag inte gjort med de andra heller)....utan endast testat olika exponeringstider...tyckte den blev lite mysig....

Däremot så lekte jag med den här bilden....
.....den blev lite kul tycker jag, till skillnad mot hur den såg ut från början....Nog är det skillnad, alltid....har inte använt mig av något fotoprogram utan endast ändrat på ljuskänslighet och kontrast....visst är den kul?! Tittar man på den kan man med lite fantasi få den till ett hästhuvud.....det ser ni va?


TAKE CARE, 

OUT THERE!!!

18 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med snön <3
  Så vackra bilder...

  Svar Åh så skönt för mig att höra att du oxå har problem att kommentera i WP - Trodde det var min dator hihi

  /Kram pårej & ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj förlåt klart jag ska önska - Krya på dig!

   Radera
 2. Inte kul att vara sjuk...så krya på vännen <3
  Desto roligare är det att njuta av fågellivet...ett av de stora glädjeämnena i livet enl. mig ...hihih... vad vore livet utan fågelkvitter?
  Så trevligt de har det där "dina" fåglar vid dukat bord!

  Att leka med bilder är kul ibland och ibland ett måste...det enda jag har till mitt förfogande är ju min mobil (ännu så länge ;) ) och den måste man tona ner rött i annars ser alla ut som de preparerat sig med rouge, i hela ansiktet...hiih...
  Ha det gott nu vännen
  ~Lollokram~

  SvaraRadera
 3. Hörru du Kasper, vad tycker du om snö?
  Själv tycker jag att det blir lite kallt om magen, men det är extra lätt att hitta har- och rabbisspåren. Dessutom behöver inte husse eller matte tvätta/torka av mig när vi kommer in efter promissarna. Sen kom jag på en annan bra grej till, man kan gå nästan överallt för alla äckliga snår och fästingar och sånt ligger täckta under snön.....Så här är det är bara husse & matte som inte gillar snön!
  VOFF
  Santos

  SvaraRadera
 4. Roligt att du tittat in på min blogg, välkommen tillbaka.
  Ingen snö där jag bor, men imorgon har de lovat snöoväder. Hoppas för jag har köpt nya pulkor och stjärtlappar idag.

  SvaraRadera
 5. Så roligt att du tittade in till min blogg och skrev några rader, för nu hittar jag ju också in till dig. Visst är det trevligt med fåglar. Jag lovade mig vid årsskiftet att i år skall jag börja fotografera mera djur, småfåglar till exempel. Ännu har jag inte börjat....
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Jaa, det är härligt med snö!!! :D Köpte ni inte en slunga i fjol???

  Den där första bilden på blomman är helt fantastisk! Du är en canonfotograf!!! ;D

  Jag ser inte hästhuvudet..?

  KRAM! och krya på dig, önskar din LillaSyster

  SvaraRadera
 7. Hahaha! Nu har du lurat mig att titta på bilden ett bra tag för att hitta hästhuvudet...utan resultat ;-) Hoppas du piggnar till och att du får fortsätta njuta av fåglarna. Här har de fått ta blommornas plats nu när de vilar under snön.

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 8. Nog är vi olika! Snö? Nej tack, säger jag! Men fåglarna är ju jättefina, vad roligt att ha dem att titta på.
  Krya på dig!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Ja, ja! När man är sjuk får man roa sig så gott det går. Fågelskådning är ju en fin hobby och även fotoredigering, du verkar vara bra på båda delarna! Tog ett tag innan jag hittade hästhuvudet, men nu ser jag det tydligt...du är finurlig du. Krya nu på dig så du får ut och springa i snön med Kasper/ Kram Titti

  SvaraRadera
 10. Hej
  Vad fina bilder. Trevliga arter vid matningen där ;) Stenknäcken är väl fin! :)

  SvaraRadera
 11. Häftiga blombilder och ja det är roligt att sitta o titta på småfåglarna :) och så kul med så fint besök av steglitsarna!! Har jag aldrig sett...däremot har vi en turkduva som kommer å äter ;)

  SvaraRadera
 12. Vi har ingen fågelrestaurang längre och domherrarna saknar jag verkligen. Jag är urdålig på inställningarna på min kamera och då jag försöker läsa om det så somnar jag. Konstigt för att fotografera är ett av mina stora intressen.

  Fortsätt krya på dig!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 13. Trivelig og følge med på bloggen din Carina.Du er flink til å skrive og legge ut bilder.
  Casper er i fin form Alt er som før, vi går tur vær eneste dag.
  Svulsene har ikke utvikles seg de to siste månendene.Vetrinæren så det ville utvikle seg periodevis.Han ville ikke spå hvor lang tid det kunne ta.
  Jeg håper på minst en høst til med Casper i skogen,men det er vel kanskje og tro på julenissen.Vi får ta det som det kommer.
  Mvh Terje

  SvaraRadera
 14. Hejsan!
  Kul att du kikade in hos mig... så att jag inte missade fågelbilderna! Ja, det är roligt med våra flygande besökare. Stod och kikade ut på flera småfåglar igår, pigga och glada i det skånska ruskvädret. Nu blir jag följare här så att jag hittar hit igen =o)
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 15. Jag har stått och tittat på fåglarna en lång stund nu. Vi har snöfall och nåt åt stormhållet och dom små liven nästan blåser bort. Det är kul att titta på dom, fram och tillbaka och hit och dit flyger dom.
  Bilden på den vita blomman är så vacker, som en tavla!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 16. Krya på dig och hoppas att det går över fort . Gillar också att sitta och studera fågelbordet :) Din vita blomma blev enormt vacker på bild . Kramar // Anita :)

  SvaraRadera
 17. Hoppas du har hunnit krya på dig, att sitta vid fönstret och titta på småfåglarna tycker jag borde verka nästan som medicin - det är i alla fall väldigt trevligt och avkopplande. Ser att det är du som lockar till dig fåglarna: stenknäcken, grönsiskorna och grönfinkarna - undrade just var de höll hus i år. ;D Här hos oss är det talgoxarna och blåmesarna som tuggar solrosfrön och jo några besök av en flock domherrar har vi faktiskt haft också.

  SvaraRadera

Tack för att Du skriver en liten rad
Då blir jag så väldigt glad