söndag 25 mars 2012

Så har det då varit ytterligare en alldeles alldeles underbar dag! Fortfarande är det ju så totalt spännande att gå runt och kika mig omkring i min nya, fast ändå mycket gamla, trädgård.
Så, låt se, var ska jag börja???
 Jo, är det vår, så är det, och vad passar då bättre än att börja med att visa vad jag fann, det som jag tycker är mysigt, barndomsminnen och allt som visar att våren verkligen är på G, nämligen mina alldeles egna blåsippor!
Gick sedan vidare och fann då dessa blommor, som jag ända till för en vecka sedan inte ens visste att de fanns, men fick syn på dem i en trädgårdstidning, och nu, bara sådär helt sonika, fick jag syn på dem hemma hos mig! Hade ju läst om dem, så jag var tvungen att gå in och kolla tidningen igen, för jag ville kalla dem helst för vildhyacinter eller något liknande. Tyckte nämligen de såg ut som sådana, men slog upp i tidningen att de heter ´vårstjärnor´. I tidningen står det så här:
-citat: VÅRSTJÄRNA, en riktig glädjespridare, som tillhör hyacintsläktet och blommar i mars-april. Vårstjärnan är härdig upp till zon VIII och trivs i väldränerad jord i soligt läge. Plantera lökarna på hösten. Bästa växtplatsen är i glest gräs under träd och buskar där de kan självså sig fritt och så småningom bilda en vacker, blå matta. -slut citat. Jag får allt lov att säga att det här stämde in hemma hos mig, möjligen att de växte fritt i gräsmattan och inte under träd eller buskar, men det gjorde tydligen ingenting. Lyckliga jag!

Går vidare, och kan inte låta bli, utan bara måste kolla in alla dessa snödroppar som växer här. Det är både de vanliga "enkla" snödropparna, men sedan har jag hittat något, som jag bara tar för givet att det är snödroppar- möjligen en gammal sort?- som är dubbla.

Kolla in deras korta tangokjolar, hur många lager som helst, och bara lyft upp dem i luften och vips!, så ser man alla lager med "klänningstyg". Visst är de läckra!?

Ja, jag har sett mera, men det får jag skriva om en annan dag. Nu behöver min lilla vovvsing gå ut lite, så det är säkrast för matte att följa med, så det inte blir några sura miner....
Morsning!

1 kommentar:

  1. Oh, så fina bilder och fint upplägg, och söta små berättelser, precis som du är bäst på och som jag älskar!!! Jag kommer att länka till denna sidan så fort jag får tid att gå in på min egen hemsida...;))

    Kramar till dig, min allra käraste syster!!!

    SvaraRadera

Tack för att Du skriver en liten rad
Då blir jag så väldigt glad