torsdag 20 mars 2014

Ledig torsdag

Hade tänkt mig en långledighet när jag lade schemat, men schemajusterarna ändrade min önskade lediga fredag till torsdag, så här är jag nu!
Tog mig en ordentlig sovmorgon, så när jag väl gick upp var det ljust ute...och vad fick jag se när jag vinklade upp persiennerna?
Jo, Amanda hade fått besök!
Fort fram med kameran....
Jag märkte att bilderna blev på lite väl långt håll, så jag skyndade mig att hämta teleobjektivet.....


 ....men i min iver så blev bilderna suddiga....

Eftersom det efterlängtade utomhusvädret uteblev, (hihi här blev det mycket ute....månne jag är ute och cyklar, hihi...), det blåste något enormt och regnet slog mot rutan, och ja jag är tacksam att det inte är snö.....så fick det till att bli lite inomhusverksamhet istället. Detta resulterade i lite bakning....

Har vi tur så är det utomhusfika som gäller till helgen och då kan det ju smaka bra....

Efter att ha varit inomhus hela dagen, så kändes det gott att få ta en liten runda i trädgården.....får syn på att lundavivorna har stuckit upp.....är inte det lite tidigt?

Fick reda på av Berit med bloggen http://myrentedgarden.blogspot.se/ att detta var lundavivor. Förra året visste jag nämligen inte alls vad detta var för en viva, fram till dess att hon berättade.  Härligt med bloggvärlden och bloggvänner!

När jag går min lilla trädgårdsrunda, kan jag inte låta bli att gå förbi lilla vattenfallet....
Jag ÄLSKAR vatten!

Efter lilla rundan i trädgården, tog jag med mig lille Kasper upp i skogen på en kvällspromenad och äntligen, äntligen, äntligen fick jag också syn på dem!!!
Det känns som att alla utom jag har sett blåsippor i år, men nu så....yippie! Även om kortet är taget med mobilen, så förstår ni säkert glädjen över att till slut ha fått se
de älskade blåsipporna, som böjer sin blåa nacke, 
niger och säger att
nu är det vår!

8 kommentarer:

 1. Usch dig, det var inte snällt att lägga in bilder på så goda bakverk, jag som har fastat ett dygn och bara längtar efter att sätta tänderna i dylika ting! Men jag gläder mig åt dina vårtecken, för här har vi fått snö:-(

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder Carina....både gott att äta och gott för själen med utevistelse bland vackra lundavivor och din vackra trädgård med vatten som jag också älskar. Det är verkligen livgivande!
  Så duktigt du bakat....där har jag legat på latsidan ett tag och avundas nu ditt härliga förråd....hihi...
  Men aptiten har inte varit den bästa sen vi miste vår Maja.
  Önskar dig en riktigt fin vårhelg, vi får hoppas på sol och vårvärme. Nospuss till Kasper :)
  Kram till dig /Lollo <3

  SvaraRadera
 3. Mums... bullarna ser så goda ut... ja, det andra också, men bullarna ... mmm...!
  Härliga vårtecken... visst blir man glad när man hittar de första blåsipporna :)
  Nu håller vi tummarna för en riktigt skön vårhelg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så härliga vårbilder - och nu när ni har fler änder i dammen kanske det kan bli några små ulltottar som simmar omkring där. Skulle inte det var underbart!?
  Visst är det skönt att man äntligen fått sälla sig till den skara som sett blåsippor, årets riktiga vårtecken. Fast var inte det vintergäck? Eller kanske snödroppar, eller kanske skattedeklarationen som dök upp i brevlådan härom dagen!? *fniss*
  Här är det fortfarande lite gråruggigt plus att det blåser ännu mer idag, så inte blir det nått räfsat idag inte. Nej, jag får hoppas att morgondagen bjuder på sol och stiltje!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 5. Grattis till vårfåglar och blåsippor! Trots flera ordentliga spaningar i blåsippsbacken har jag inte sett några ännu.
  Bullarna ser läckra ut och jag som inte fått frukost ännu.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder. Hoppas änderna stannar hos er o det blir smått framåt. Varit dålig på att blogga då det inte varit alls fotoväder på länge. Var iväg igår o kollade fågeldammarna vid reningsverket. Ibland blir det lite torka o brist på inspiration.
  Vovvarna mår bra.
  Trevlig helg!
  M//

  SvaraRadera
 7. Belas fotografias...Espectacular....
  Cumprimentos

  SvaraRadera
 8. Härligt både med damm, djurliv, blommor och bullar!
  Hoppas helgen har fortsatt i samma tecken.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera

Tack för att Du skriver en liten rad
Då blir jag så väldigt glad